Telefon
Facebook
WhatsApp
İnstagram
Telefon: 905452910408
E-Posta : iletisimepostafatmatopcu.com

Glutatyon Tedavisi

Glutatyon Nedir?

Glutatyon, doğal olarak üretilen ve bağışıklık hücreleri de dahil olmak üzere insan vücudunun her hücresinde bulunan bir peptittir. Çok güçlü bir antioksidan olan glutatyon  üç temel amino asitten (sistein, glutamat ve glisin) oluşur. Cilt sağlığını, vücut fonksiyonunu, genel ruh halini ve esenliği geliştirme konusundaki inanılmaz yeteneği nedeniyle genellikle ana detoks yapıcı olarak adlandırılır.

Glutatyon Dışarıdan Alınır Mı?

Vücudunuzun kendi glutatyon üretimini arttırdığı bilinen takviyeler:

  • C Vitamini (Glutatyon ile C Vitamini almak emilimi arttırır.)
  • E vitamini
  • Selenyum
  • Kurkumin
  • Silimarin
  • N-asetilsistein

 

Bol miktarda taze gıda içeren bir diyet, vücudunuzun glutatyon üretimini artırmasına yardımcı olabilir. Gıda kaynaklarından kolayca emilemediği için IV olarak damardan Glutatyon almak, antioksidan seviyelerinizi en üst düzeye çıkarmanızı sağlamanın en etkili yoludur.

IV (damardan) haftada bir 5 defa her 6 ayda bir  glutatyon alımı bu takviyeyi dışardan direk kan dolaşımına sağladığı için vücut serbest radikallerle savaşma gücü desteklenir ve hücrelerin korunması kontrol altına alınır, yaşlılık belirtilerinin oluşması yavaşlatılır, hastalıklardan korunma olasılığı yükselir.

Damardan Glutatyon Nedir?

IV glutatyon infüzyonu, yeterli emilimin garanti olmadığı sindirim sistemini atlayarak antioksidanı doğrudan kan dolaşımınıza iletmektedir. Glutatyon kan dolaşımına girdikten sonra; beyin, kalp, akciğerler ve kas dokusu da dahil olmak üzere tüm vücutta taşınır. Böylece, hücreler glutatyonun detoksifiye edici ve koruyucu özelliklerinden faydalanabilir.

Glutatyon Faydaları Nedir?

Tüm vücutta yüksek detoksifikasyon etkisi vardır. Kanserojen ve toksik maddeleri etkisiz hale getirerek vücuttan atar. DNA ve protein yapımında önemli rol oynar. Herhangi bir yan etkisi yoktur, aksine vücuda tam destek sağlar.

Genel faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Bağışıklık fonksiyonunu geliştirmeye ve hastalıklarla savaşmaya yardımcı olmaktadır.
  • Hiper-pigmentasyonu önleyerek ve hücrelerde melanin üretimini engelleyerek cildi aydınlatır ve parlatır.
  • İltihabı azaltır.
  • Vücudunuzun ilaçlara dirençli hale gelmesini önlemektedir.
  • Yüksek enerji ve zihinsel dinginliği sağlamaktadır.
  • Yaşlanma karşıtıdır.
  • Uyku kalitesini iyileştirmeye ve uyku apnesinden kaynaklanan stresle mücadele etmeye yardımcı olmaktadır.
  • Detoksifikasyonu sağlamakta ve oksidatif stresle mücadele etmektedir.

 

Glutatyon Nasıl Uygulanır?

Glutatyon toz halinde tek kullanımlık steril flakon halinde yurt dışından temin edilmektedir. Uygulanacak doz serum ile karıştırılarak hazırlanır. Hazırlanan serum damardan 15-20 dakika içinde vücuda verilir. Doktorun önerisi doğrultusunda Ortalama 6 seans haftada 1-2 kez olacak şekilde uygulanır. Beraberinde damar yoluyla Vitamin C uygulaması tercih edilebilir.

Glutatyon Serumu Bağışıklığı Destekler Mi?

Sağlıklı kalmak, performansınızı artırmak, hastalıkları önlemek ve yaşlanmanın etkilerinden korunmak,  bağışıklık işlevi ve enflamasyonun kontrolü için glutatyon düzeyleri yüksek tutulmalıdır. Araştırmalar yüksek glutatyon düzeylerinin kas hasarını azalttığını, kasların iyileşme süresini kısalttığını, kas kuvveti ve dayanıklılığını artırdığını ve metabolizmayı yağ depolama yerine kas yapımına kaydırdığını göstermektedir.

İdeal şartlarda glutatyonun %10'u inaktif (oksitlenmiş) durumda iken %90'ı aktif formdadır. GSH olarak da bilinen aktif glutatyon %90'ın altında düştüğünde serbest radikallerle savaşı kaybetmeye başlarız. Toksinler daha da biriktiğinde GSH azalmaya devam eder. GSH %70'in altına düştüğünde bağışıklık sisteminde bozulma görülür.

Glutatyon Hangi Gıdalarda Bulunur?

Glutatyon içeriğinde kükürt molekülleri bulunmaktadır ancak glutatyon şeklinde hiçbir gıda da bulunmaz. Karaciğerde glutatyon üretimini artırmaya yardımcı olan kükürtten zengin olan  sarımsak, brokoli, lahanagiller, su teresi, karnabahar, brüksel lahanası, şalgam, deve dikeni gibi  besinler alındığında vücutta sentezi artar.

Glutatyon Cilt Lekelerini Azaltır Mı?

Serbest radikal hasarını önleyerek , kronik inflamasyonu baskılayan glutatyon molekülü yaşlılık ve güneş lekelerini azaltmakla kalmaz cildiniz daha parlak ve beyaz bir görünüme kavuşturur.

Glutatyon Tedavisinin Yan Etkisi Var mıdır?

Birkaç çalışma, düşük çinko seviyelerinin glutatyon takviyelerinin uzun süreli kullanımına bağlı olduğunu belirtmiştir. Glutatyon içeriği yüksek besinleri fazla miktarda tüketen hastalar ise, karın krampları ve şişkinlik gibi sindirim sıkıntıları olduğunu bildirmişlerdir.

İntravenöz (IV) glutatyon, sindirim sistemini atlayarak ana antioksidanı doğrudan hücrelerinize iletmektedir. Bundan dolayı, IV glutatyon tedavisi alan hastalar hiçbir yan etki bildirmemişlerdir.
 

Glutatyon Tedavisini Kimler Kullanamaz?
 

Hamileyseniz veya emziriyorsanız, tedaviden önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir.